tiende tigerspring

Dit barns tiende tigerspring

Dit barns tiende tigerspring: Opdagelse af systemer - Uge 75

Med det tiende tigerspring, der ankommer omkring 75 uger, oplever din tumling en ny verden af systemer. Næsten 18 måneder gammel kan din lille én nu overskue princippernes verden og tilpasse dem til skiftende omstændigheder. Begyndelsen på udviklingen af en tidlig form for samvittighed markeres, hvor din tumling systematisk opretholder sine egne værdier og normer.

Systemernes verden og den første fase af springet

Systemernes verden, som din tumling nu træder ind i, refererer til hendes/hans egne selvopfattelse og hendes/hans plads i familien og samfundet. Den første fase af dette spring begynder omkring 71 uger efter terminsdatoen og indebærer aldersbetingede og forudsigelige ændringer.

Nye færdigheder og adfærdsmønstre

Efter dette spring vil din tumling demonstrere nye færdigheder og adfærdsmønstre. Hun/han vil udvikle en tidlig form for selvbevidsthed og begynde at forstå sit eget "mig". Dette har flere konsekvenser, herunder udtryk som "du" og "mig", forståelse af separate individuelle personer (mor og far), og erkendelse af forskelle mellem familier og hjem.

Eksperimentering med kontrol og udvikling af tidssans

Din tumling begynder at eksperimentere med at kontrollere sin egen krop, udtrykke sin egen vilje og forstå, hvad der tilhører hvem. Efter dette spring udvikler hun/han en bedre forståelse af tid, husker tidligere oplevelser og begynder at forudse fremtiden. Samtidig bliver hendes/hans sprogfærdigheder mere komplekse, og hun/han udvikler en fornemmelse for de samtaler, der finder sted omkring hende/him.

Unik udvikling og tegn på det tiende tigerspring

Husk, at hvert barn er unikt, og sammenlign ikke din tumling med andre. Tegn på dette tiende tigerspring inkluderer ændringer i adfærd såsom øget gråd, irritabilitet, ønske om underholdning og en stærk tilknytning til dig. Disse tegn er en del af hendes naturlige udvikling, og det er vigtigt at forstå og støtte hende igennem denne spændende fase.

 

Læs evt. mere om tigerspring hos Vidunderlige uger.  

Læs flere blog indlæg om de forskellige tigerspring her: LINK.