syvende tigerspring

Dit barns syvende tigerspring

Dit barns syvende tigerspring: Udforskning af rækkefølge - Uge 46

Ved uge 46, næsten 11 måneder, dykker dit barn ind i det syvende tigerspring og udforsker nu kompleksiteten i rækkefølger. Efter at have mestret kunsten at adskille og udforske i det forrige spring, vil du måske opdage, at dit barn nu begynder at vende tingene på hovedet ved at forsøge at samle dem.

Udvikling af Evnen til Rækkefølge: Fra Adskillelse til Samling

Nu er dit barn klar til at forstå vigtigheden af rækkefølge for at opnå deres mål. Du vil bemærke, at de undersøger og analyserer objekter, ser på, hvordan de passer sammen, før de prøver at stable eller sætte dem sammen. For eksempel vil de koncentrere sig om at sigte, før de forsøger at stable klodser eller sammenligne former, før de skubber noget gennem et hul.

Udviklingens Milepæl: Fase af Rækkefølgeforståelse

Den første urolige periode i dette spring starter omkring uge 40-44 og kulminerer omkring uge 46. I denne fase udvikles en række færdigheder, herunder evnen til at forstå og anvende rækkefølge. Det er en nødvendig færdighed for at trække i en snor for at nå legetøjsringe, selvom det typisk viser sig mellem 46 uger og adskillige uger eller måneder senere.

Første Skridt mod Konstruktivitet: Tegn på Udvikling

Nu står dit barn på tærsklen til at blive konstruktivt og begynde at forbinde ting for første gang. De kan reagere på simple spørgsmål, udtrykke ønske om mere mad med et "mmm", og begynde at vise interesse i puslespil og rækkefølger. Tegn på dette spring inkluderer også fortsatte ændringer i adfærd, såsom øget omklamring, drømmende stunder og forsøg på selvstændighed.

Udfordringer i Udviklingen: Overgange og Nye Færdigheder

Dette spring markerer et stort skridt fremad i dit barns udvikling, og det er normalt at opleve nye udfordringer sammen. Følg med i deres rejse gennem det syvende tigerspring og støt dem, mens de udforsker rækkefølgernes komplekse verden.

Læs evt. mere om tigerspring hos Vidunderlige uger.  

Læs flere blog indlæg om de forskellige tigerspring her: LINK.