niende tigerspring

Dit barns niende tigerspring

Dit barns niende tigerspring: Leg med principper - Uge 64

Ved overgangen til uge 64, cirka 15 måneder, står din tumling over for det niende tigerspring. Princippernes verden bliver hendes legeplads, og hun begynder at udforske og ændre de programmer, hun har lært. Forvent fysiske tossestreger, udforskning af den spændende verden udenfor og forbedringer i opgaver og sprog.

Indtræden i princippernes verden

Dette spring markerer indtræden i princippernes verden, hvor din tumling begynder at udforske og ændre de programmer, hun har lært, og det bliver hendes yndlingsleg.

Søgen efter regler og social adfærd

I princippernes verden søger din baby efter muligheder for at lære reglerne at kende, især regler for social adfærd. Nu er det tid til klare og bestemte beskeder om, hvad der er socialt acceptabelt og hvad der ikke er.

Første fase af springet: Uge 59-63

Den første fase af dette spring begynder mellem uge 59 og 63, og de fleste babyer går ind i anden fase ved uge 64. Færdigheder og aktiviteter beskrives i den tidligst mulige alder, hvor de kan forekomme, så du kan være opmærksom på dem og støtte din babys udvikling.

Eksperimentering med måder at nå mål på

Efter dette spring vil din tumling eksperimentere hele dagen lang med forskellige måder at nå sine mål på. Hun vil lege med følelser, lave huslige rutiner, tænke fremad, forhandle og udvikle et begreb om "dit og mit". Dette er et afgørende tidspunkt at fastlægge grundprincipper, da det skaber en harmonisk udvikling og forhindrer potentielle udfordringer senere.

Tegn på det niende tigerspring

Tegn på dette spring inkluderer ændringer i adfærd som at være mere jaloux, udtrykke irrationel angst og ønske at blive båret mere. Disse tegn er en del af hendes naturlige vækst, og det er vigtigt at huske, at hvert barn udvikler sig unikt.

 

Læs evt. mere om tigerspring hos Vidunderlige uger.  

Læs flere blog indlæg om de forskellige tigerspring her: LINK.