Tjekliste - bliv klar til baby

Tjekliste - bliv klar til baby

Det kan være en stor omvæltning at blive forældre, og der være mange ting at tage stilling til som: Har vi forberedt os godt nok? Hvilke produkter er bedst til mit barn? Hvordan giver vi baby den bedste start på livet?

Det kan være en god ide at lave jeres forarbejde og få handlet de vigtigste babyprodukter inden baby ankommer. 

For at hjælpe jer på vej, har vi sammensat en huskeliste med de vigtigste babyprodukter I bør anskaffe jer inden og efter, at baby kommer til verden.

Inden baby bliver født, bør I anskaffe jer

Engangsbleer - du vil opleve, at dit barn bruger rigtig mange bleer specielt i starten af tilværelsen, og derfor er det en god ide at købe en masse bleer hjem, så du ikke løber tør. Dog kan det være en god ide at starte med at købe et lille antal, indtil du har fundet ud af, om størrelsen passer.

Stofbleer - en stofble har mange gavnlige funktioner ud over bare at være en ble, og du kan faktisk ikke få for mange. Bestil gerne ml. 20 - 30 stk. til at starte med. 

Ammeindlæg - Ammeindlæg beskytter dit tøj, holder dig varm og beskytter den sarte hud omkring brystet. Der findes et bredt udvalg af ammeindlæg, så du skal nok bruge lidt tid på at finde det indlæg, som passer bedst til dig. 

Lanolinsalve - Lanolinsalve bruges til at beskytte baby mod at urin trænger ned i huden. Påsmøres den rene hud inden bleen gives på. 

Bodystocking - Det ultimative tøj til de allermindste er uden tvivl en bodystocking, og igen kan du ikke få for mange. 

Puslepude - når baby skal have skiftet ble, får du brug for en puslepude. 

Pusletaske - hvis i skal på farten med baby, er det en god ide at købe en pusletaske, hvor I kan opbevare alle pusletingene til at skifte den lille. 

Sutteflaske - en sutteflaske kan være god, hvis du ønsker at aflaste brystet eller I har komplikationer ved amningen. 

Vådservietter - vådservietter er et musthave, som du altid skal have ved hånden, når du er sammen med den lille. Køb gerne nogle pakker, da du bruger dem hurtigere end du regner med.

Skumklude - ligesom med vådservietter, kan det være en god ide at bestille nogle pakker skumklude hjem på en gang. 

Babyalarm - med en babyalarm kan du roligt lægge dit barn til at sove og vide besked, når dit barn vågner eller giver lyd fra sig.  

Blespand - med en blespand slipper du for at rende frem og tilbage ud til affaldsspanden. blespanden forsegler hver ble sikkert, så spanden holdes ren og rummet frisk.

Brystpumpe - der kan være mange årsager til, at du får brug for en brystpumpe. Vælg en der virker komfortabelt og giver dig og dit barn en god oplevelse.

Ammepude - En ammepude er ikke en nødvendighed, når du skal amme, men den vil virke støttende og behagelig, da du kan slappe af i skuldre og arme. 

Efter nogle uger bør I anskaffe jer

Sutter - der er mange sutter på marked, og det kan tage tid at finde den helt rette sut som dit barn vil sætte pris på. Så prøv jer frem til at I finder den rette. 

Babyolie - babyolie hjælper til at holde dit barns hud blød, smidig og elastisk. Vælg gerne en olie med naturlige ingredienser. 

Negleplejesæt - plej dit barns negle fra de er helt små.

Badevandstermometer - med et badevandstermometer kan du sikre dig at vandet har den rette temperatur, når baby skal bades.

Babyshampoo og babybad - glæden ved en ren baby siger alt. Overvej kraftigt at køb uden parfyme.  

Bøger - Der er mange typer af bøger som dig og dit barn vil kunne hygge jer med sammen. Føle- og sansebøger, badebøger, pixibøger og lydbøger. 

Modermælkserstatning - modermælk er bedst for barnet, og du bør derfor amme så længe som muligt. Dog kan I have behov for modermælkserstatning i nogle tilfælde. Rådfør dig med sundhedsplejersken, før du vælger modermælkserstatning.

Dette kan I anskaffe jer, når baby er blevet lidt ældre

Babyservice - når dit barn skal spise skal det bruge bestik, tallerken og kop.

Babytandbørste - så snart den første tand kommer frem får du brug for tandbørsten til at gnubbe indvendig og udvendig i dit barns mund.

Hagesmæk - Hagesmække er uundværlige til babyer og små børn. Hagesmække kan både bruges til spisesituationer for at undgå mad på tøjet, og de kan bruges resten af dagen for eksempelvis at undgå savl på tøjet.

Babygrød - Sundhedsstyrelsen anbefaler fuld amning til barnet er omkring 6 måneder. Et barn der efter 4 måneder ikke bliver mæt af modermælk, kan starte med overgangskost. Tal med din sundhedsplejerske om dit barn er klar.

Som mor bør du anskaffe dig

Udover produkter til jeres barn er der som mor også nogle ting du bør anskaffe dig

Inden I tager på hospitalet bør du pakke en lille taske med toiletsager (tandbørste, tandpasta, vaskeklud, hårbørste), rent undertøj, bind, snacks, mobiloplader, toiletpapir og creme. Derudover skal du huske at medbringe din vandrejournal og sundhedskort.  

Efter fødslen kan følgende være til stor gavn for dig. Anskaf dig gerne en amme BH, løstsiddende tøj, graviditetsshorts, en varmepude, en slyngevugge, trusser, som kun skal bruges i tiden efter fødslen, god dyne og hovedpude, skylleflaske og efterfødselsbind.

Få alt hvad du behøver til den lille på abonnement

Vidste du, at du hos Babykasse kan få bleer og babyprodukter på abonnement med månedlig levering lige til døren? Hvis du foretrækker ikke at skulle tænke over, om du har handlet nok babyprodukter til den lille, er træt af at handle ind i fysiske supermarkeder og bare gerne vil have en nemmere hverdag med mere tid og overskud til familien, så kan en abonnementsordning hos Babykasse være lige noget for dig. Vi har lave priser og et kæmpe udvalg af kvalitetsprodukter. 

Du finder mere information om abonnementsordningen her