Modermælkserstatning ondt i maven

Modermælkserstatning ondt i maven

Hvis dit barn har tydelige mavesmerter efter indtagelse af modermælkserstatning, vil det være en god ide at tage kontakt til sundhedsplejersken. Der kan være forskellige årsager til mavenebbe, og de kan også opstå ved almindelig amning. 

Hvad kan jeg selv gøre, når mit barn har ondt i maven?

Nogle gange kan en helt enkel løsning være at skifte type af modermælkserstatning. Allomin Sensipro er for eksempel skabt til at afhjælpe moderat fordøjelsesbesvær, mavekneb og være forebyggende ved træg mave.

Mavekneb kan også skyldes for meget luft i tarmene. Din baby vil slippe meget luft ud som prutter og føle ubehag ved den øgede mængde luft i tyktarmen. Mange forældre har gode erfaringer med en fysioterapeut eller kiropraktor, når babyen har ondt i maven. De uddannede fagpersoner ved, hvordan de nænsomt skal behandle dit barn og give dig mange gode øvelser, du selv kan gennemføre for at afhjælpe mavesmerterne. Her kan du se et eksempel på en osteopat og fysioterapeut, som giver gode råd til forældre om babymassage:

Øvelser til baby med fordøjelsesproblemer 

Når gylp bliver til mere end bare gylp

Meget gylp kan være generende, og du kan ofte mindske tendensen ved forskellige metoder. Vi har i et andet blogindlæg afdækket gylpning i forbindelse med modermælkserstatning. 

Nogle gange viser det sig dog, at spædbarnet gylper meget, gylpen er meget sur i lugten, og barnet har mange smerter og gener i forbindelse med opgylpningen. Tilstanden kan skyldes det, man kalder refluks, og i nogle tilfælde kaldes det for GERD (gastroesophageal reflux disease). Diagnosen stilles af læger, og det kan være utroligt hårdt for både barn og forældre, hvis mavesmerterne og opgylpning skyldes refluks. Hvis du har den mindste mistanke om, at dit barn oplever refluks, bør du kontakte din sundhedsplejerske eller læge.


Vi håber naturligvis, at spisetiderne er en dejlig oplevelse for dit barn, og at I nyder dem sammen. Hvis er blevet mere nysgerrig på valget af modermælkserstatning, er du altid velkommen til at kigge ind på udvalget på babykasse.dk eller kontakte os på hverdage mellem kl. 9-14 på tlf. 70 60 55 85 eller sende os en mail på info@babykasse.dk