6 (u)hyggelige halloweenaktiviteter for børn og voksne

6 (u)hyggelige halloweenaktiviteter for børn og voksne

Mandag d. 31. oktober er allehelgensaften, det vi også kender som halloween. En højtid, som mange børn elsker, og hvor de får lov at klæde sig i (u)hyggelige kostumer og gå på slikjagt i nabolaget. Slik-eller-ballade er ikke den eneste Halloween aktivitet, som I kan hygge jer med. Nedenfor kan I finde inspiration til spændende aktiviteter:

Halloween er også en højtid, hvor I kan bruge tid sammen og være fælles om sjove familieaktiviteter. Vi har samlet 6 sjove halloween aktiviteter nedenfor, som I kan bruge som inspiration til at at skabe en (u)hyggelig højtid. 

Pynt op til Halloween

Halloween bliver bare ekstra hyggelig, når der er pyntet op med spøgelser, græskar, hekse, slik og andre halloween rekvisitter. Og hvad er mere hyggeligt end at være fælles om at pynte op? Nedenfor har I 2 ideer til den fælles halloween pynt.

Halloween græskar

1. Skær (u)hyggelige Halloween græskar

Ingen Halloween uden et (u)hyggeligt græskar til at lyse op i aftenmørket. Et græskar er nærmest symbolet på Halloween, og skal I skabe den (u)hyggelig halloween stemning, så skal I have fat i et halloween græskar. 

Græskar kan købes i alle supermarkeder i forskellige former og størrelse. Prøv eventuelt af køb lidt forskellige former, da det ser flot ud ved siden af hinanden.

Der er mange muligheder, når I skal skære græskar, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan dit græskar skal se ud. Prøv f.eks. at skær et venligt græskar, der byder velkommen til de mange slik-eller-ballade børn i haven eller foran hoveddøren, eller prøv at skær et skræmmende græskar, der holder spøgelser og hekse på afstand. 

Print græskarskabeloner til inspiration, her.

2. Pynt op med flotte halloween tegninger

De små elsker at tegne og hvorfor så ikke kombinere det med at pynte op til halloween. Det kan være en sjov familieaktivitet at farvelægge spøgelser, monstre, græskar, hekse mv. og hænge tegningerne op rundt omkring i hjemmet. I kan også tegne tegningerne fra bunden. 

Hvem kan farvelægge flest tegninger?, hvem tegner den flotteste tegning?, og er der en I familien, der er god til både at tegne og farvelægge halloween figurerne? Prøv at vær fælles om en tegning, så en af jer tegner og den anden farvelægger.

Print 4 flotte halloween tegneskabelonerne, her.

Sjove halloween aktiviteter

Der er massere andre sjove aktiviter man kan være fælles om under halloween. Nedenfor har vi samlet 4 sjove aktiviteter, som I kan finde inspiration I.

3. ​Fuld halloween plade

Hvis I vil trække Halloween aktiviteterne udenfor, så kan fuld-halloween-plade være en rigtig sjov familieaktivitet. Start med at tag et stykke karton eller papir og en blyant. På kartonen skriver i alle de ting i kan komme i tanke om som minder jer om halloween. Det kan eks. være spøgelseshuse, edderkopper, græskar, hekse, efterårsblade, spindelvæv mv. Dernæst udvælger i en håndfuld, som I bruge til at lege fuld-halloween-plade 

Når I har valgt jeres endelige halloween rekvisitter, så skriver i dem på et frisk stykke karton hver i sær. Nu har I lavet jeres halloween plade og er klar til at gå ud i det friske halloween vejr og lege. 

Regler: det gælder om at få øje på alle halloweenrekvistter på ens halloweenpladen. I kan enten spille med, at vinderen er den der enten finder flest rekvisitter, eller den der først finder alle rekvisitter.  Jo flere rekvisitter i vælger, jo længere tid tager spillet. I kan også dele jer op i hold med en blanding af små og store. 

Print halloweenpladen her, eller lav jeres egen. 

4. Rist græskarkernerne og spis dem til en god halloween film

Ristede græskarkerner smager virkelig godt, og er et sikkert hit hos de snacksultne - både børn og voksne. Inden i hvert græskar ligger en masse græskarker, der kan ristes i ovnen og spises som snack, på hokaidosuppen eller i madpakken. 

Det er meget simpelt at lave ristede græskarkerner, og det tager ml. 35 - 40 minutter. 

  1. Start med at tøm dit græskar for kerner, skyld dem og fjern det kød, der hænger ved.

  2. Tør græskarkernerne med et stykke køkkenrulle indtil de er helt tørre

  3. Vend græskarkernerne i en spiseskefuld olie, salt og eventuelt valgfrie krydderier. 

  4. Lig græskarkernerne på et stykke bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 graders varmluft i 15 - 20 minutter. Hold godt øje med kernerne og tag dem ud af ovnen, når de er sprøde og gyldne. 

  5. Lad græskarkernerne køle af inden i enten spiser dem eller opbevarer dem

Når græskarkernerne er færdiglavede, så kan I passende spise dem til en god film. Der er massere gode Halloween film i TV’et, men hvis I ikke kan finde en I kan lide, så kan I helt sikkert finde en på enten Netflix, Viaplay eller anden streamingtjeneste.

5. Slikjagt i haven

Hvis de små foretrækker ikke at gå ud for hjemmet under Halloween, så kan I i stedet lave slikjagt i haven, huset, gården mv. Udstyr de små med et skattekort og en kurv, og lad dem gå på jagt efter de søde sager. 

Hvis I vil tilføje et underholdningsmoment, så kan de voksne klæde sig ud, gemme sig på ruten og komme med små gåder ved hvert stoppested. Kun når de små kan løse gåderne får de slikket. 

I kan enten lave slikposerne selv med diverse godter, eller I kan købe poserne færdiglavet.

6. Byg en hule og læs (u)hyggelig halloween historier

Det har været en lang dag/uge fyldt med spændende aktiviteter, og hvad er nu mere hyggeligt end at samles om en (u)hygggelig halloween historie. Byg en hule ud af lagener, dæmp lyset og læg jer til rette i jeres dyner og hovedpuder. Nu skal der læses højt, og gør jer klar, for måske det bliver en anelse uhygggeligt. 

I kan enten læse højt fra en bog, eller I kan finde på jeres egne historier. Der findes massere halloween bøger både til store og små. Skift eventuelt til at finde på historier, og hvis I vil gøre det ekstra uhyggeligt, så kan I læse højt, mens I holder en lommelygte tæt ved hagen. På denne måde vil man kun kunne se jeres mund bevæge sig.

I kan dekorere rummet med de udskårne græskar og farvelagte tegninger for at skrue op for halloween stemningen, og snacke græskarkerne og halloween slikket.