Kan baby spise for meget modermælkserstatning?

Kan baby spise for meget modermælkserstatning?

Som nybagt forælder er der mange spørgsmål, der melder sig. Noget af det, mange forældre til flaskebørn gerne vil vide, er, hvor meget modermælkserstatning babyen skal have – og om baby kan spise for meget modermælkserstatning. Vi giver her vores råd til indtag af modermælkserstatning.

Hvor meget skal en baby spise – og kan min baby spise for meget modermælkserstatning?

I udgangspunktet skal man – både når det gælder flaskebørn og brystbørn – lade barnet bestemme selv, hvor meget mad det vil have. I starten vil barnet typisk spise en del og uregelmæssigt – så hvis barnet er sultent, skal det selvfølgelig bare have noget mad og spise så meget, det kan. Barnet får sit ernæringsbehov dækket, når det

selv bestemmer, hvor tit og hvor meget det vil spise. Du må aldrig aldrig presse barnet til at spise op. 

Så længe du følger barnets behov, kan det altså ikke spise for meget modermælkserstatning. Hvis dit barn spiser meget mere end det udregnede behov, kan du dog med fordel drøfte det med læge eller sundhedsplejerske.

Hvis barnet spiser meget hurtigt, eller sluger for meget luft, kan det give mavekneb. Sørg derfor for at give barnet pauser undervejs og sørg for, at selve sutten på flasken

er fuld af mælk for at undgå, at barnet sluger luft. 

Kan baby få forstoppelse af modermælkserstatning?

Når babyer får modermælkserstatning, skal det have afføring hver dag. Det er et god indikation på, at barnet ikke har fået hård mave af modermælkserstatningen. Afføringen hos brystbørn er gul og lugter syrligt, mens flaskebørn har en mere brun afføring, der lugter som almindelig afføring.

Modermælkserstatning kan dog godt give nogle babyer forstoppelse. Hvis du oplever, at din baby får hård mave af modermælkserstatning, bør du kontakte din sundhedsplejerske eller  praktiserende læge for at afhjælpe det.