BLEGUIDE: Sådan vælger du de helt rigtige bleer..

BLEGUIDE: Sådan vælger du de helt rigtige bleer..

Bleer er en af de mange ting at tage stilling til, når man bliver forældre for første gang. For mange er det overvældende at stå over for en familieforøgelse. Samtidig skal man planlægge indkøb af alle de ting, man skal bruge.

Når det kommer til bleer, kan det være svært at finde det helt rigtige mærke og størrelse.

Hos Babykasse ved vi en masse om bleer. 

Derfor har vi prøvet at besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål om, hvordan du finder den helt rigtige ble til din baby – størrelse, mærke og meget mere.

Størrelsesguide til bleer

Er du i tvivl om, hvilken størrelse bleer din baby bruger? Vi har lavet en guide, der skal gøre det lidt nemmere for jer som forældre at finde den rigtige ble til jeres barn. 

Børn er meget forskellige, når det kommer til højde og drøjde. Derfor har vi lavet en ble guide ud fra barnets vægt, i stedet for alder og længde.

Nogle gange vil dit barn kunne passe to forskellige størrelser. Her kan man se på om din baby er lang og slank – her vil den mindste af størrelserne formentlig give den bedste pasform. 

Er din baby noget kraftigere vil den største af de to størrelse give den bedste pasform.

Sådan sørger du for at bleen passer perfekt

  • Når du tager bleen af dit barn, skal der ikke være røde mærker på mave og lår.
  • Når bleen er lukket, skal du kunne få to fingre mellem maven og taljebåndet. Det sikrer at bleen hverken sidder for stramt eller for løst.
  • Taljebåndet skal sidde lige under barnets navle. Nogle blemærker har bleer, der egner sig specielt godt til den første tid, hvor navlen er lidt større.
  • De elastiske stykker ved lårene skal lukke ordentligt af for at undgå lækage og ubehag.

Hvornår skal du gå en blestørrelse op?

  • Når bleen ikke når op til/over svajet i ryggen og bleen giver mærker på lår og mave.
  • Hvis lukke tapen ikke kan nå ind på midten af taljen, skal du en størrelse op.
  • Hvis bleen lækker gentagende gange kan der være brug for større sugeevne. Vær dog opmærksom på, om bleen sidder rigtig ved lår og lyske først.
  • Kan du ikke få to fingre mellem taljebånd og mave, sidder bleen ofte for stramt 

Vil du have det fulde overblik over de mærker vi sælger, kan du kigge på vores side med bleer

Hvilket mærke af bleer skal jeg vælge?

Det kan være en jungle at finde rundt i og dermed også svært at finde ud af, hvad man skal vælge af blemærke. 

Er du i tvivl og vil du gerne prøve lidt forskelligt, tilbyder vi en gratis prøvepakke. Her får du tilsendt en pakke bleer fra Libero. På den måde kan du se om de fungerer og om du fortsat vil have tilsendt bleer via abonnement. 

Hvilke blemærker sælger Babykasse?

Hos Babykasse sælger vi forskellige blemærker. Udover de populære Libero modeller har vi også de øko-venlige mærker Bambo Nature og  Naty. Fælles for alle mærkerne er at de sælger bleer til for tidlig fødte, nyfødte, tumlinger og lidt større børn, der bare har brug for natbleer. 

Størstedelen af Liberos bleer er FSC-certificerede og anbefalet af Asthma Allergy Nordic. Samtidig er de lotionfri og dermalogisk testede. Størrelserne 1 - 8 er Svanemærkede.

Det svenske mærke Naty er den eneste type, der består af 100% certificeret naturmaterialer. Bleerne indeholder heller ikke oliebaseret plastik eller skadelige kemikalier. Det absorberende materiale i Natys bleer består af majsfibre. Det gør dem mere miljøvenlige, og samtidig er det nemmere for barnets hud at ånde.

Bambo Nature er FSC-certificeret, dermatologisk testet og Svanemærket. Her tages altså hensyn til barnets hud og miljøet, da de anvender bæredygtige råvare. Der tilsættes heller ikke skadelige kemikalier. 

Komfort og bevægelse

Det skal være behageligt for barnet at have ble på. Bleen skal ikke lægge en dæmper på barnets udfoldelser, såsom at kravle, gå eller lege. 

De mærker vi fører hos Babykasse, er alle testet og tilpasset børns bevægelsesmønster. Det sikrer at bleen ikke strammer eller gnaver.

Udover at sælge bleer har vi også en side med ting til mor. At have et barn, uanset om det er nyfødt eller lidt ældre, kan være hårdt til tider. Derfor er det dejligt at kunne gå ind på en side, hvor tingene er særligt udvalgt til at kunne dække enhver mors behov. Som mor vil de fleste også opleve, at noget så skønt som at løfte, bære og pusle sin baby, faktisk er temmelig hårdt for ryg og skuldre. Det kan derfor være tiltrængt med en  efterfødselsmassage til den nybagte mor.

Skal jeg være opmærksom på noget bestemt ved køb af bleer?

Hos Babykasse ved vi, hvor vigtigt det er at bruge de rigtige produkter til barnet. 

Når det kommer til bleer, er det vigtigt at være opmærksom på, hvad bleerne er lavet af. På den måde kan man ofte undgå bleeksem. Bleeksem er som ofte er et resultat af bleer, der indeholder materialer, som generer barnets sarte hud.

Våde bleer kan også være en af årsagerne til bleeksem. For at gøre det nemmere for jer som forældre, har mange af vores bleer har også en indikator bagpå. Den viser hvornår bleen er våd og dermed skal skiftes.

Skulle det ske at dit barn får en form for bleeksem, sælger vi en babysalve, der kan afhjælpe og lindre. 

Da vi har et bredt udvalg af bleer til babyer og større børn, vil du ofte kunne finde gode tilbud på dem. 

En anden ting du kan finde hos os er modermælkserstatning, både i pulverform og dem som er blandet på forhånd. Her er både til nyfødte og til dem der er ældre end fyldt seks måneder.

Pottetræning

Når dit barn bliver større vil pottetræning også være en af de ting, der skal tages stilling til. Tommelfingerreglen siger at man kan begynde mellem 18-30 måneder. Nogle gange før, andre gange senere. Når barnet når den alder kan man, så småt begynde at gøre klar til et farvel til bleen.

Det kan være meget hårdt at lære sit barn at bruge potten. Derfor fortjener man helt sikkert en gave fra kæresten, hvis man er den der tager ansvaret for forløbet. Det kan være en rigtig god idé at tage et par dage fri. På den måde er der god tid til at være opmærksom på barnets signaler. 

Samtidig skal barnet også kunne handle på egne signaler. Det kan være en god idé at forklare barnet kort, hvad det hele handler om. Vil du lære mere om pottetræning og hvordan du kan gribe det kan, kan du læse mere om det her

Abonnementskasser

Er det svært at finde tiden til at få tiden til at købe bleer i hverdagen? 

Så kan du modtage bleer via et abonnement. Hos Babykasse tilbyder vi to forskellige kasser. Den ene er favoritkassen, som indeholder 1 måneds forbrug af bleer og vaskeklude/vådservietter. 

Den anden kasse hedder byg-selv kassen. Her får du tilsendt minimum to pakker bleer og en form for selvvalgt tilbehør. Det kan være tøj, plejeprodukter eller nogle af de mest populære ting vi sælger. Du vælger selv størrelsen på bleerne.

Vælger du abonnementsordningen skal du ikke tænke på indkøb af bleer og om du løber tør. Vi har styr på det hele. 

Puslerum: Sådan indretter du det

Når du skal indrette puslerummet eller puslepladsen til dit barn er der mange ting du skal huske at overveje: farvekombinationer, materialer, møbler, rengøring, belysning og vigtigst af alt komfort for dit barn. 

Det er vigtigt med et puslerum eller puslebord der er behageligt for dig og dit barn. Det kan du skabe ved at indføre en masse behagelige farver og hyggelige elementer. Det kan også være en god ide at indrette rummet så dit barn er beskæftiget imens du skifter barnet. Det kan du gøre ved at hænge en uro i loftet eller lave en flot plakatvæg med en masse hyggelige og varme farver. På den måde får du stimuleret dit barns sanseindtryk og holder det beskæftiget under skiftningen. 

Vil du have inspiration til din billedvæg i puslerummet kan du læse en guide her.

Hvordan skifter man en ble korrekt? 

Det er vigtigt at bruge den rigtige teknik og have alt i nærheden, når du skifter ble på din nyfødte. I nedenstående video kan du se, hvilken teknik der er god at bruge, når du skal skifte ble på din nyfødte.