Gode råd til nybagte forældre

Gode råd til nybagte forældre

Når du står med en lille ny baby i armene, er der mange ting, der pludselig ændrer sig. Med babyen kommer der også en masse spørgsmål, overvejelser og bekymringer, som for mange er nye og ukendte. Vi forsøger her at give dig vores bedste råd til, hvordan du kommer godt igennem den første tid med en lille ny baby.

5 gode råd til dig, der lige er blevet forælder

Vi har her samlet 5 råd, som vi synes, nybagte forældre med fordel kan skrive sig bag øret. Vi ved, at der er lige så mange forskellige måder at være forældre på, som der er børn, så rådene er et udtryk for vores holdninger og erfaringer – ikke en facitliste:

  1. Der er ingen følelser, der er forkerte. Man hører ofte, at alt bare giver mening, når man bliver forælder, og at det er kærlighed ved første blik. Sådan er det for nogle, men bestemt ikke for alle. Nogle er overvældede, ængstelige og udmattede over den lille baby, de nu skal passe på. Det tager tid at lande i den nye forældrerolle, og det kan være præget af mange forskellige følelser på godt og ondt.

  2. Bær over med dig selv. Flyder det med vasketøj, står aftensmaden igen på havregryn med mælk, og trænger dit hår gevaldigt til en grundig vask? Du har en lille baby, så du er mere end lovligt undskyldt.

  3. Tag imod hjælp. Det er for nogle nemmere sagt end gjort, men hvis din familie og venner tilbyder hjælp, så tag imod den – hvis du altså har lyst til og behov for det. Det kan også være en god idé at være specifik overfor dine nærmeste, i forhold til hvad du har brug for. De fleste vil rigtig gerne hjælpe, men ved måske ikke helt, hvordan de bedst støtter din lille familie.

  4. Stol på dig selv. You got this. Du er eksperten på dit eget barn.

  5. Luk af for uopfordrede råd. Vi kan godt selv se ironien i at tage denne med i et skriv om gode råd til nybagte forældre. Ikke desto mindre kan det virkelig være overvældende med alle de uopfordrede råd, du som nybagt forælder kan få. Nogle, der selv er forældre, er selvudnævnte eksperter på netop børn og ynder derfor at dele deres viden med nybagte forældre – ofte ganske uopfordret og uønsket. Oplever du, at du modtager råd om, hvordan du bør agere i forældrerollen, uden du egentlig mangler input til det? Så tak nej til rådene, hvis du har mod på det, eller lad være med at tage dem til dig.

Flere råd til nybagte forældre

Vil du gerne have flere gode råd om baby og forældreskab eller blive inspireret af andre forældre? Så tag et kig på vores side Gode råd og tips til forældre, hvor vi har samlet vores bedste råd og inspiration til dig.

På siden kan du fx læse vores store bleguide med viden om alt, fra hvordan man skifter ble, til hvor mange gange om dagen, du bør skifte dit barns ble. Du finder også en video med zoneterapeut Lisbeth Hecksher, der giver gode råd mod mavekneb eller tips til, hvordan du pakker den optimale pusletaske og råd til, hvordan du får tøjet til at fylde mindst muligt i tasken.

Gå på opdagelse i Babykasse.dk’s vidensunivers!