Baby gylper meget modermælkserstatning

Baby gylper meget modermælkserstatning

Det er helt normalt, at dit barn gylper modermælkserstatning op. Hvis du er i en overgangsfase fra ren brystmælk til modermælkserstatning, kan det føles overvældende, at dit barn pludselig begynder at gylpe meget. Oftest er der dog ingen grund til bekymring, men derfor kan meget gylp alligevel være til stor gene for dit velvære. I mange tilfælde kan du heldigvis selv gøre en indsats for at nedbringe mængden af gylp. 

De mest almindelige årsager til gylp kan være.

  • Modermælkserstatningen løber hurtigt ud af flasken.
  • Barnet sluger meget luft under måltidet.
  • Spisestillingen er ikke ideel for spædbarnet.
  • Babyen befinder sig ikke godt med en bestemt modermælkserstatning.

Modermælkserstatningen løber hurtigt ud af flasken

Hvis din baby gylper meget efter modermælkserstatning, kan en af årsagerne være, at den løber for hurtigt ud af flasken. Her kan du eksperimentere dig frem med andre typer af suttehoveder, som kan være blødere eller have et langsomt udløb af mælk. Du finder mange forskellige suttehoveder i vores udvalg af Philips Avent.

Barnet sluger meget luft under måltidet

En anden årsag til gylp kan være, at dit barn sluger meget luft under måltidet. Her kan du være opmærksom på at understøtte sutteteknikken ved at holde flasken, så selve sutten hele tiden er fyldt med mælk. Ellers kan barnet risikere at få ekstra luft ind under måltidet. Du kan også afhjælpe luftindtaget ved at bruge en sutteflaske med anti kolik ventil.

Spisestillingen er ikke ideel for spædbarnet

Der kan være flere årsager til, at du skal overveje at ændre på din babys spisestilling. Hvis barnet ligger for fladt under måltidet, kan luften have svært ved at stige op over maden nede i maven og vil forårsage gylp. Hvis overgangen fra spiserøret til mavesækken er slap hos dit barn, kan du hjælpe spisningen ved at lade barnet sidde i opret stilling i 15-30 minutter efter måltidet.

Dit barn har brug for en anden type modermælkserstatning

Godkendte modermælkserstatninger er meget ens opbygget, men alligevel kan børn af forskellige årsager befinde sig dårligt med en slags og fint med en anden. Hos Babykasse.dk har vi forskellige mærker og typer indenfor de enkelte mærker af modermælkserstatning. Hvis du har mistanke om, at årsagen skyldes laktoseintolerans, bør du drøfte det med din sundhedsplejerske, som kan hjælpe dig med at undersøge behovet. 

Modermælkserstatning mod gylp

Der findes ikke et entydigt svar på, hvordan du bedst kan reducere gylp, når dit barn spiser modermælkserstatning. Allomin Sensipro, der blandt andet er lavet til at reducere mængden af gylp, kan være en løsning. Du kan dog også tilsætte et naturprodukt, der kaldes johannesbrødkernemel, der er et smagsneutralt og glutenfrit bindemiddel og fortykningsmiddel. Brugen af Johannesbrødkernemel mod gylp er helt anerkendt. Det kan findes på dit lokale apotek, Matas eller i helsekostforretninger. Det tilsættes ofte i mængden 0,5 - 1 tsk pr. 200 ml modermælkserstatning.