Alt du skal have med i din puslestaske

Alt du skal have med i din puslestaske

Du har sikkert hørt det fra andre forældre... Pusletasken er én af de vigtigste investeringer, når du skal til at være nybagt forældre. Pusletasken er din tro følgesvend i mange år, og du bruger den pusletaske så meget, at tingene bare skal fungere. 
Men har du styr på, hvad der egentlig skal være af indhold i sådan en pusletaske? Hos Babykasse.dk hjælper vi dig med gode råd og tips, så hverdagen for jer forældre bliver nemmere.
 

Hvad skal der være af indhold i en pusletaske?

Du kan lade dig inspirere af vores huskeliste, som vi har lavet til dig, så du er sikker på, at du har de vigtigste ting. Man kan som især førstegangsforældre nemt komme i tvivl om indholdet, for hvor skulle man også vide det fra?

På huskelisten er der både de helt essentielle ting, men der er også ting, som du med fordel kan pakke i tasken, men som ikke er 100 procent nødvendigt. 

Hvis du vælger at investere i en meget stor pusletaske, kan du med fordel også putte dine egne ting i pusletasken, så du ikke har for mange tasker at slæbe rundt med, når du også har en baby på armen samtidigt. 

Vi har derfor også udformet en lille huskeliste til indhold i pusletasken for mor eller far, som du kan se længere nede på siden. 

Pusletaske huskeliste

Need to have:

 • Bleer (behøver vist ikke meget forklaring… Det vigtigste er, at du har den rigtige størrelse med). Se vores bleer her eller specifikt Libero, hvis du godt kan lide det mærke. 
 • Stofbleer (stofbleer kan overraskende bruges til rigtig mange forskellige ting. Til underlag ved bleskift, som skygge til baby, når du ammer og som sutteklud. For at undgå, at du bruger den samme stofble til bleskift og som sutteklud for eksempel, er et godt råd at have stofbleer med i forskellige farver, så farverne repræsenterer forskellige funktioner. Smart, ikke? Tjek vores forskellige stofbleer ud. 
 • Vådservietter (til bleskift, til beskidte hænder, til madrester i ansigtet)
 • Ekstra tøj (risikoen for at baby bliver våd af gylp, beskidt på legepladsen eller det der er værre er rimelig stor, så det er rart at være forberedt)
 • Babysalve/Zinksalve (Babys numse bliver nemt rød og irriteret pga bleen og manglende luft, så en babycreme er guld værd, så man kan undgå sår og ubehag, som i værste tilfælde kan blive betændt)
 • Håndsprit (til dine hænder, hvis du ikke er i nærheden af en håndvask)
 • Sut (hvis dit barn bruger sådan en). Se vores udvalg af MAM sutter her. 
   
 • Poser til brugte bleer (det er ikke altid, man lige har en skraldespand i nærheden, når man har lavet et uventet bleskift, og så er poserne guld værd. Man kan også bruge poserne til evt. beskidt tøj. 
   
 • Pusleunderlag (Hvis du er ude at gå en tur med baby fx og det lige pludselig er tid til bleskift, er det rigtig smart, at man lige kan smide et hurtigt underlag ud på et fladt underlag og skifte baby. Det er også en kæmpe fordel at have med, når man besøger venner eller familie, som ikke har et puslebord.)

Nice to have: 

 • Vandflaske til baby (efter 6 mdr.)
 • Solcreme til baby (Babys tynde hud er meget sart, så hvis årstiden peger på sommer, er det en rigtig god idé at have en solcreme med designet til børn, hvis I opholder jer udenfor. Selv i skyggen bliver huden påvirket.) 

Pusletaske indhold til mors/fars ting 

 • Der skal tit pakkes meget tøj med den lille og derfor er der her nogle tips til hvordan du kan pakke tøj til den lille, så det fylder mindst muligt....
 • Deodorant (det kan godt være hårdt arbejde at bære rundt på en baby, og måske har du heller ikke haft tid til et bad i lang tid)
 • Snacks (især hvis du ammer, kan man godt have brug for ekstra energi)
 • Solcreme (Lange gåture med barnevognen er dejligt, og derfor er det smart at beskytte sig selv mod solens UV stråler)
 • Der skal tit pakkes meget tøj med den lille og derfor er der her nogle tips til hvordan du kan pakke tøj til den lille, så det fylder mindst muligt....

Hav pusletasken klar inden fødslen

Du har sikkert hørt masser af historier om højgravide kvinder, som ud af det blå lige pludselig er gået i fødsel, og så har det skullet gå virkelig stærkt! Det er selvfølgelig umuligt at forudse, hvordan ens fødsel bliver, medmindre man har et planlagt kejsersnit i kalenderen. Og det er så ærgerligt at skulle overnatte på barselsgangen de første par dage uden sin pusletaske med alle de ting, som man har købt måneder før.

Det er ikke så mange ting, man behøver at tage med i pusletasken på hospitalet, hvis det er der, du har valgt at føde, men nogle ting vil du blive rigtig glad for at have med. Det er nemlig ikke alle hospitaler, som har disse ting til rådighed.

Pusletaske huskeliste til barselsgangen

 • Bleer i den rigtige størrelse (newborn bleer 2-5 kg)
   
 • Body i to forskellige str., typisk 50 og 52, da man aldrig helt kan være sikker på, hvor stort barnet er, når det bliver født
   
 • Bukser eller strømpebukser (også i str. 50 og 52)
   
 • Hue til hjemturen (børn regulerer temperaturen gennem hovedet) 
   
 • Køredragt

Hvem er vi?

Babykasse.dk er et forholdsvist ungt firma fra 2016. 

Vores vigtigste fokus er at gøre hverdagen nemmere for forældre, så I som forældre kan fokusere på det aller vigtigste. 

Helt praktisk tilbyder vi levering af månedlige kasser med babyprodukter og bleer direkte til din dør, så du ikke skal bruge energi på at tænke over, hvad du har brug for. 

Hvad siger kunderne om os?

Er du tilfreds med vores produkt og services? Eller har du en kommentar eller kritik, som vi skal tage til efterretning? Så vil vi være meget glade for din anmeldelse på Trustpilot.

Vores score derinde er 4,6 ud af 5 og det er vi meget glade for! 

Vil du have varerne direkte til døren?

Du kan få hjælp til at gøre din hverdag lidt nemmere ved at tilmelde dig vores abonnement service. Du har mulighed for at vælge enten vores Favorit kasse eller Byg-selv-kasse. Tjek vores abonnement service ud og få mere tid til afslapning og din familie!

Pakketips så tøjet fylder mindre

Som du kan se skal der være plads til ret meget i pusletasken. derfor er der her nogle tips til hvordan du kan pakke tøj til den lille, så det fylder mindst muligt og du kan optimere pladsen i din pusletaske.